|

Λίγα Λόγια για την Γλουτένη και οι Συνταγές από το Chef στον Αέρα

Οι συνταγές που παρουσίασα στη εκπομπή στο Chef στον Αέρα είναι και συνταγές που φτιάχνω και εγώ συχνά αν και δεν αποφεύγω τη γλουτένη. Τα δύο πρώτα πιάτα είναι πλούσια σε λαχανικά και σχετικά χαμηλά σε λιπαρά, ενώ το μπράουνι ικανοποιεί την ανάγκη για γλυκό και σοκολάτα με μικρή ποσότητα.

Όπως είπα και στην εκπομπή είναι απαραιτητη η αποφυγή γλουτένης σε άτομα με κοιλιοκάκη, ενώ υπάρχουν και άτομα που παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα δυσανεξίας αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα μπορεί να έχουν κάποια δυσανεξία σε άλλα συστατικά που βρίσκονται σε αυτά τα τρόφιμα και όχι στη γλουτένη.

Πάντως να πούμε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η γλουτένη παχαίνει. Συνήθως όταν “κόβει” κάποιος την γλουτένη, επειδή βρίσκεται σε πολλά προϊόντα και ειδικά συσκευασμένα και επεξεργασμένα προϊόντα, αναγκάζεται κανείς να περιορίσει αρκετά τρόφιμα από τη διατροφή του και αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα απώλεια βάρους.

Όμως τα ειδικά προϊόντα χωρίς γλουτενη δεν είναι και υποχρεωτικά υγιεινά, μάλιστα σε χώρες όπου υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων χωρίς γλουτένη, τα άτομα που αποφεύγουν την γλουτένη παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Τις συνταγές μπορείτε να τις δείτε κάνοντας κλικ δείτε εδώ.

Την εκπομπή μπορείτε να τη δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της Εταιρείας Νόσου Κοιλιοκάκης.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.