Λιγότερο Άγχος με τις Κατάλληλες Τροφές

Όπου και να γυρίσεις θα δεις ανθρώπους στρεσαρισμένους, αγχωμένους, χωρίς χρόνο και διάθεση. Όσο πιο πολλά πράγματα έχουμε να κάνουμε τόσο πιο πολύ αγχωνόμαστε. Το ήξερες όμως ότι μπορείς να ελέγξεις αλλά και να μειώσεις το άγχος προσθέτοντας συγκεκριμένες τροφές στο διαιτολόγιο σου;
Μάθε ποιες είναι αυτές:

1. Ολικής αλέσεως ζυμαρικά και ψωμί.
Οι αμυλώδης τροφές όπως μακαρονάδες και ψωμιά θεωρούνται τροφές που ηρεμούν αλλά και ίσως να παχαίνουν. Ωστόσο μπορείς να απολαύσεις τα ολικής αλέσεως ξαδερφάκια τους τα οποία όχι μόνο κάνουν καλό και χορταίνουν περισσότερο χωρίς να παχαίνουν, αλλά προωθούν τη παραγωγή σεροτονίνης, μια ουσία που μας δίνει το αίσθημα ευφορίας. Ανακουφίσου από το στρες τρώγοντας ολικής αλέσεως ψωμί, μακαρόνια αλλά και αναποφλοίωτο καστανό ρύζι.

2. Τσάι (μαύρο-άσπρο –πράσινο)
Κάτι γνωρίζουν οι Άγγλοι που αφιερώνουν χρόνο για το απογευματινό τους τσάι. Αντί για καφέ λοιπόν που είναι πλούσιο σε καφεΐνη, προτίμησε τσάι που έχει τη μίση ποσότητα αλλά είναι πλούσιο αντιοξειδωτικές ουσίες. Δοκίμασε το κρύο αλλά και ζεστό.

3. Πράσινα λαχανικά
Άλλος ένας λόγος να φας σπανάκι, είναι πλούσιο στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β , μια ομάδα βιταμινών που ηρεμεί και προστατεύει από την κατάθλιψη. Άλλες επιλογές; είναι το μπρόκολο, χόρτα, σπαράγγια και φασολάκια.

4. Ξηροί Καρποί
Όχι όμως με μπύρα. Οι ξηροί καρποί καταρχήν κόβουν την πείνα ανάμεσα στα γεύματα που και αυτή η πείνα μπορεί να είναι και πηγή άγχους. Επιπλέον περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμινών Β και μαγνήσιο, μέταλλο που επίσης συμβάλει στη παραγωγή σεροτονίνης. Ωστόσο μην το παρακάνεις, φάε μέχρι 40-50 γραμμάρια την ημέρα.

5. Εσπεριδοειδή και μούρα
Φρούτα όπως πορτοκάλια, ακτινίδια και φράουλες είναι άριστες πηγές βιταμίνης C, ισχυρή αντί-αγχωτική βιταμίνη. Έρευνες δείχνουν ότι άτομα που είχαν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C δεν παρουσιάζουν τα αναμενόμενα συμπτώματα άγχους (σωματικά και ψυχολογικά) όταν εκτίθενται σε δύσκολες καταστάσεις. Λαβε τη βιταμίνη καταναλώνοντας τουλάχιστον 3 Φρούτα την ημέρα.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.