Πως να πιεις περισσότερο νερό

Είναι γνωστό ότι έχουμε αυξημένες ανάγκες νερού και υγρών τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλές φορές όμως είναι δύσκολο να πιει κανείς 2-3 λίτρα νερό την ημέρα. Δεν χρειάζεται όμως μόνο να το πιεις, μπορείς και να το φας. Το 80% των υγρών που καταναλώνουμε πρέπει να προέρχεται από ροφήματα που δεν χρειάζεται να είναι μόνο από νερό αλλά και από τσάι, χυμούς, γάλα, και καφέ- έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη δεν αφυδατώνει όπως πολλοί πιστεύουν, μάλιστα πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο καφές συσχετιζόταν με μακροζωία. Το άλλο 20% των αναγκών μας σε υγρά μπορείς να το καλύπτεις με τροφές.

Άρα μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου σε υγρά πολύ πιο εύκολα απ ότι νομίζεις.

Γενικά τα φρούτα και λαχανικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού. Για κάθε φλιτζάνι καρπούζι, ντομάτες, μαρούλι η μπρόκολο που τρως λαμβάνεις σχεδόν 1 φλιτζάνι νερό, ενώ 1 φλιτζάνι από  καρώτα, πορτοκάλι, παγωτό, γιαούρτι, μήλα, σταφύλια και πεπόνι θα σου προσφέρουν ¾ φλιτζάνι νερό.

Όσο για τα υγρά εννοείται ότι το νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να καλύψεις το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών σου για υγρά αφού δεν περιέχει θερμίδες.

Υπάρχουν όμως τρόποι να δώσεις γεύση στο νερό σου χωρίς να επιβαρυνθείς θερμιδικά:

  • Δοκίμασε μερικές σταγόνες λεμονιού η λαϊμ η μερικές φέτες αγγουριού σε ένα ποτήρι κρύο νερό.
  • Το απόγευμα ειδικά μετά το φαΐ πρόσθεσε δυόσμο η αν βρεις ξυσμένο τζίντζερ στο νερό, ουσίες που βοηθούν στη πέψη.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.