Tip Κουζίνας: Τι μπαίνει μέσα στο ψυγείο και τι μένει απέξω.

Πρέπει να βάζουμε τον καφέ στο ψυγείο η όχι; Το σκόρδο; Μάθε τι μπαίνει μέσα και τι όχι.

Έξω

  • Ελαιόλαδο. Έξω από το ψυγείο σε σκοτεινό μέρος. Στο ψυγείο μπαίνει το λάδι από καρύδι και φιστίκι.
  • Ντομάτες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν ένα ένζυμο που κάνει την ντομάτα νόστιμη.
  • Ψωμί. Στο ψυγείο κρυσταλλώνει το άμυλο και το ψωμί γίνεται άνοστο.
  • Σοκολάτα. Ασπρίζει.
  • Σκόρδο. Δεν έχουν γεύση μέσα όταν αποθηκεύονται στο ψυγείο
  • Φρούτα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιβραδύνουν την ωρίμανσης, άλλα και την γεύση.

Μέσα

  • Μαρμέλαδα. Στο ψυγείο διατηρούνται 6 μήνες.
  • Μουστάρδα και Κέτσαπ. Αν μείνουν έξω μπορεί να μουχλιάσουν.
  • Πάπρικα, σκόνη καγιέν, τσίλι. Χάνουν την γεύση τους αν μείνουν έξω.
  • Σκόρδο με λάδι. Στο μείγμα στο ψυγείο και μετά στα σκουπίδια μετά από 2 μέρες.
  • Γλυκά με κρέμα. Κατανάλωσε το μέσα σε μια εβδομάδα.
  • Καφέ. Σε ένα αεροστεγές δοχείο για να μην απορροφήσει άλλες μυρωδιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *