3 Μυρωδικά που νοστιμεύουν και κάνουν καλό: Ρίγανη, Δυόσμος και Δεντρολίβανο.

Τα 3 αυτά μυρωδικά ανήκουν στην ομάδα της μέντας και περιέχουν την ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία το ροσμαρινικό οξύ. Το δεντρολίβανο και η ρίγανη εμποδίζουν την δημιουργία  ετεροκυκλικών αμινών ουσίες που παρουσιάζονται στα ψημένα κρέατα και συσχετίζονται με καρκίνο. Τρίβοντας το κρέας με ρίγανη και δεντρολίβανο πριν το ψήσεις έχεις προστατευτική δράση. Επιπλέον και τα τρία προστατεύουν από καρκίνο και επιβραδύνουν την ανάπτυξη μικροβίων στα φαγητά. Τέλος μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των βακτηρίων που προκαλούν έλκος. Πρόσθεσε τα σε σαλάτες, σάλτσες, λαχανικά, κρέας, ψάρια και μαρινάδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.