Σάλτσα Μουχαμάρα-Νόστιμο Ανατολίτικο Ντιπ

Η Ανατολίτικη σάλτσα Muhammara που η καταγωγή της είναι από τη Συρία, είναι ένα νόστιμο ντιπ η σάλτσα που αποτελείται από συστατικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας: καρύδια, κόκκινη πιπεριά, κύμινο και ελαιόλαδο. Είναι πανεύκολη, υγιεινή και εξωτική. Το λάδι και τα καρύδια αποτελούν καλές πηγές λίπους, και μαζί με τα άλλα συστατικά, τα μπαχαρικά, μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών. Την χρησιμοποιείς σαν ντιπ με πιτάκια, η μπορείς να την απλώσεις σε μία φέτα ψωμί η σαν σάλτσα να συνοδεύει κρέας η κοτόπουλο.

Υλικά

  • 3 κουταλιές σούπας καρύδια τριμμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές ψητές (χρησιμοποιώ τις έτοιμες ψητές πιπεριές Φλωρίνης)
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη μαζί με 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλιά γλυκού κύμινο
  • 1/8 κουταλιά γλυκού σκόνη καγιέν
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

1. Σε μίξερ (τύπου moulinex) βάζεις όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και ανακατεύεις ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα περίπου για 1 λεπτό.
2. Μετά προσθέτεις σταδιακά τις 6 κουταλιές σούπας λαδιού και ανακατεύεις καλά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *