Σολομός στο Φούρνο με Σάλτσα Ντομάτας

Πιάτο πλούσιο σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η σάλτσα προσφέρει μια μερίδα λαχανικών. Μπορείς να συνοδέψεις με λίγο καστανό αναποφλοίωτο ρύζι για πηγή καλών ανεπεξέργαστων υδατανθράκων.

Υλικά

    • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
    • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
    • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
    • 1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
    • Αλάτι και πιπέρι
    • 4 φιλέτα Σολομού (περίπου 150-180 γρ. το ένα)

1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακάτεψε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, ελαιόλαδο, άνηθο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
2. Κόψε 4 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και βάλε μερικά φύλλα βασιλικού  σε κάθε φύλλο και από πάνω ένα φιλέτο. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι. Περιχύνεις με το μείγμα ντομάτας.
3. Δίπλωσε το αλουμινόχαρτο, κλείνοντας καλά ώστε να μπορούν να φύγουν τα υγρά.
4. Βάζεις τα πακετάκια πάνω σε ένα ταψί και μετά μέσα στο φούρνο και ψήνεις μέχρι να γίνει το ψάρι και το μείγμα σαλάτας είναι ζεστό, περίπου 12-15 λεπτά.
5. Ανοίγεις τα πακέτα και με μια σπάτουλα τα βάζεις σε ένα πιάτο περιχύνοντας με την σάλτσα ντομάτας.

4 Μερίδες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.