Φρούτα με μία δόση σοκολάτας

Φρούτα βουτηγμένα σε σοκολάτα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει το καλό με το απολαυστικό. Φρέσκα φρούτα όπως μπανάνα και μανταρίνι το χειμώνα η φράουλες την άνοιξη. Το καλό με αυτό το γλυκό είναι ότι χρειάζεσαι σχετικά λίγη σοκολάτα και έχεις και έλεγχο της ποσότητας που θα χρησιμοποιήσεις. Επέλεξε σοκολάτα με όσο πιο υψηλό ποσοστό στέρεών κακάο ιδανικά 70%. Δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά τα φτιάχνω όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι και το προσφέρω με καφέ η μετά το φαγητό.

Υλικά

  • 85 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 1 μπανάνα και 2 μανταρίνια η 1 φλιτζάνι φράουλες

1. Κόβεις την μπανάνα σε 8 κομμάτια και χωρίζεις το μανταρίνι.
2. Λιώνεις τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι, περίπου 2-3 λεπτά.


3. Βουτάς την μια πλευρά κάθε κομματιού μπανάνας και βάζεις σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος πιάτο με την πλευρά σοκολάτας προς τα πάνω. Για τα μανταρίνια και τις φράουλες, βουτάς τη μύτη του κομματιού στη σοκολάτα και τα απλώνεις και αυτά στο αντικολλητικό χαρτί.
4. Περίμενε 15 λεπτά για να παγώσει η σοκολάτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.