Σπιτική Φρέσκια Μεξικάνικη Σάλσα

Οι σάλτσες (σάλσες) που χρησιμοποιούν οι Μεξικάνοι στη κουζίνα τους είναι ιδιαίτερα υγιεινές γιατί στην ουσία αποτελούνται μόνο από λαχανικά και μπαχαρικά. Το κύριο συστατικό η ντομάτα, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και την ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο. Μην αγοράζεις από τις έτοιμες φτιάξε την δικιά σου με αυτή την εύκολη συνταγή. Όταν την φτιάχνω δεν την χρησιμοποιώ μόνο σαν ντίπ, αλλά και για σος σε Μεξικάνικου τύπου σαλάτα (συνταγή σε άλλη ανάρτηση) σε σάντουιτς και με φασόλια.
Υλικά
  • 4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολίανδρο (αν δεν έχεις χρησιμοποίησε μαϊντανό)
  • 1-2 καυτές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. χυμό λαϊμ
  • 1 κ.γ αλάτι
Τα ανακατεύεις όλα σε ένα μπολ, το αφήνεις για μια ώρα πριν το σερβίρεις. Αν θες να είναι πιο πολύ σαν σάλτσα μπορείς να βάλεις το μείγμα στο μίξερ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.