Νούντλς με Γαρίδες και Μπρόκολο Stir Fry

Συχνά τα νούντλς που παραγγέλνουμε απέξω έχουν πολύ αλάτι, παραβρασμένα λαχανικά και όλα έχουν την ίδια γεύση. Αυτή η εύκολη συνταγή περιέχει μπρόκολο και γαρίδες και αποτελεί ένα πλήρες γεύμα συνδυάζοντας πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, 2 στοιχεία που προσφέρουν κορεσμό. Αν θες να μειώσεις την ποσότητα αλατιού μπορείς να χρησιμοποιήσεις σάλτσα σόγιας με χαμηλό νάτριο.
To stir fry (στιρ φράι) σημαίνει ανακατεύοντας και τηγανίζοντας. To stir fry απαιτεί 3 πράγματα: έτοιμα υλικά που έχουν ήδη κοπεί, υψηλή θερμότητα, και καλό συγχρονισμό.

Υλικά

  • ½ κιλό νουντλς αυγού
  • ¼ κιλό γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • ½ κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
  • ½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 ½ κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο η άλλο φυτικό λάδι
  • 1 κουταλιά σούπας λιωμένο σκόρδο
  • ¼ κιλό μπρόκολο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1. Βράσε τα νουντλς μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες και μετά στράγγιξε και ξέπλυνε τα με κρύο νερό. Ανακάτεψε σε ένα μπολ τις γαρίδες, το κορν φλάουερ, ζάχαρη, πιπέρι και ½ κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας.
2. Ζέστανε το λάδι στο τηγάνι η στο γουόκ αν έχεις. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε μέχρι να απελευθερωθεί άρωμα του. Πρόσθεσε τις γαρίδες και σόταρε μέχρι να μισοψηθούν. Αφαίρεσε τις γαρίδες από το γουόκ και πρόσθεσε το μπρόκολο και το κρεμμύδι και σόταρε για άλλο ένα λεπτό. Πρόσθεσε την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και ½ φλιτζάνι νερό και συνέχισε να σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
3. Ξαναβάλε τις γαρίδες στο γουόκ και πρόσθεσε και τα βρασμένα νουντλς. Ψήσε στο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί όλο το μίγμα και έχει καλυφτεί με τη σάλτσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.