Παραδοσιακή Μους Σοκολάτας με 3 Συστατικά

Αυτή η μους σοκολάτας την έφτιαξα πρώτη φορά πριν 10 χρόνια. Είναι πολύ απλή και πιο ελαφριά μιας και περιέχει περισσότερα ασπράδια αυγών, δεν περιέχει κρέμα γάλακτος ούτε βούτυρο, ενώ περιέχει μόνο 1 κουταλιά ζάχαρη. Επειδή η συνταγή αυτή έχει ωμά αυγά, φρόντισε τα αυγά να είναι φρέσκα.

Υλικά

  • 125 γραμμάρια Μαύρη Σοκολάτα (με υψηλό ποσοστό στερεών κακάο, τουλάχιστον 60%)
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 5 ασπράδια αυγών 

1. Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί η σε μικρο κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά.

2. Απομάκρυνε το από τη φωτιά και πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε.

3. Πρόσθεσε μετά και τους κρόκους έναν έναν ανακατεύοντας καλά.

4. Σε ένα μπολ χτύπησε καλά τα ασπράδια αυγών μέχρι να σκληρύνουν λίγο και να σχηματίσουν κορυφές. Πρόσθεσε τα στο μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε λίγο ίσα-ίσα να ενσωματωθούν.

5. Βάλε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος η σε μικρότερα, σκέπασε τα με πλαστική μεμβράνη και άφησε τα στο ψυγείο τουλάχιστον για 5-6 ώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.