Εύκολη Θαλασσινή Μακαρονάδα με 3 Βήματα

μακαρόνια με σαρδελες.Θες ένα εύκολο γεύμα που είναι και πλούσιο στα δυσεύρετα και ωφέλιμα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα; Τότε βρήκες τη συνταγή σου. Πλούσιο σε πρωτεΐνη, αλλά και σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συνδυασμένο με λίγα ζυμαρικά έχεις το τέλειο γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και φυσικά τα καλά λιπαρά.

Υλικά

  • 1 κουταλιά τόνο σε νερό (περίπου 150 γρ.)
  • 30 γρ. σαρδέλες κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί ντομάτες κονσέρβας (400 γρ.)
  • 250 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανός
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • Λίγο πιπέρι

Οδηγίες

1. Βράζεις τα μακαρόνια.

2. Σε ένα μεσαίο τηγάνι, σοτάρεις το σκόρδο με το λάδι, προσθέτεις τις σαρδέλες, ντομάτα, κάπαρη, και το κρασί. Ζεσταίνεις μέχρι να γίνει σαν σάλτσα περίπου 8 λεπτά.

3. Ανακατεύεις με τα μακαρόνια και προσθέτεις μετά τον τόνο, μαϊντανό και πιπέρι.

Φτιάχνει 3 μερίδες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.