Πράσινη Σαλάτα με Φακές, Αχλάδι και Καρύδια

Εμείς τρώμε φακές κάθε εβδομάδα, είναι τα αγαπημένα όσπρια των παιδιών. Η συγκεκριμένη συνταγή διαφέρει λίγο από τη τις παραδοσιακές φακές αφού είναι σε μορφή σαλάτας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, καλά λίπη και καλούς υδατάνθρακες. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης λόγω των φυτικών ίνών από τα αχλάδια, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από τα καρύδια, κάνοντας την όχι μόνο μια νόστιμη σαλάτα / γεύμα αλλά φιλική και για την καρδιά.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές
  • 4 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι ή άλλη σαλάτα
  • 1 μέτριο αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 χούφτα καρύδια
  • ¼ -½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα (προαιρετικά)

Για το ντρέσινγκ:

    • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
    • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
    • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
    • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • αλάτι πιπέρι

Οδηγίες

  1. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας γρήγορα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τις φακές με το ντρέσινγκ. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και στραγγίζουμε τις φακές και φυλάμε το ντρέσινγκ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το σπανάκι η τη σαλάτα και προσθέτουμε τις φακές και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε.
  5. Πασπαλίζουμε με καρύδια και φέτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *