Go Back

Πράσινη Σαλάτα με Φακές, Αχλάδι και Καρύδια

Μερίδες: 2
Author: Greek Diet Team

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές
  • 4 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι ή άλλη σαλάτα
  • 1 μέτριο αχλάδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 χούφτα καρύδια
  • ¼ -½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα προαιρετικά

Για το ντρέσινγκ:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ προσθέτοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας γρήγορα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τις φακές με το ντρέσινγκ. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και στραγγίζουμε τις φακές και φυλάμε το ντρέσινγκ.
  • Σε ένα άλλο μπολ τοποθετούμε το σπανάκι η τη σαλάτα και προσθέτουμε τις φακές και το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα αχλάδια και ανακατεύουμε.
  • Πασπαλίζουμε με καρύδια και φέτα.