Skip to content
Skip to content

  • HOME
  • ABOUT
  • COOK
  • NUTRITION
  • KITCHEN
  • CONTACT
  • OPINION
  • NEWS-EVENTS
Home » BLOG » Πιο θρεπτικά; Μαγειρεμένα η Ωμά Λαχανικά;

Πιο θρεπτικά; Μαγειρεμένα η Ωμά Λαχανικά;

Greek Diet21/02/201201/10/2017

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ωμά λαχανικά είναι πιο υγιεινά. Εργαστηριακές έρευνες όμως δείχνουν άλλα. Φαίνεται ότι για μερικές θρεπτικές ουσίες είναι καλύτερο να τα μαγειρεύουμε. Τα λαχανικά συρρικνώνονται όταν μαγειρεύονται με αποτέλεσμα όχι μόνο να είναι πιο εύκολο να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες όταν αυτά είναι μαγειρεμένα, αλλά και οι θρεπτικές ουσίες είναι συγκεντρωμένες.

Άλλωστε αυτό είναι και ένας από τους λόγους που με την παραδοσιακή μας διατροφή μπορούμε και τρώμε μεγάλες ποσότητες λαχανικών, γιατί τα τρώμε μαγειρεμένα και σαν κυρίως πιάτο.

Όμως είναι σημαντικό να πούμε ότι λαμβάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών όπως το λυκοπένιο, λουτεϊνη και το βήτα-καροτένιο όταν οι τροφές θερμαίνονται.

Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι η βιταμίνη C καταστρέφεται με το μαγείρεμα, ωστόσο η βιταμίνη αυτή βρίσκεται και στα περισσότερα φρούτα.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ, ΩΜΑ

Post navigation

Previous: Παραδοσιακή Μους Σοκολάτας με 3 Συστατικά
Next: Γρήγορα Ατομικά Τσιζ Κέικ με Λίγες Θερμίδες

Related Posts

3 Παραπλανητικές “Υγιεινές” Τροφές Που Πρέπει να Αποφεύγεις

24/11/202224/11/2022 Έλενα Παραβάντη RD

Πρέπει να Δίνουν οι Γιατροί Δίαιτες; Γιατί είναι Πρόβλημα.

24/09/201824/11/2022 Έλενα Παραβάντη RD

Λιγότερο Άγχος με τις Κατάλληλες Τροφές

01/10/201713/09/2018 Έλενα Παραβάντη RD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2022 All Rights Reserved Elena Paravantes | Theme: BlockWP by Candid Themes.