Τραγανές Μπουκιές με Φέτα και Φύλλο

Αυτές οι μπουκιές φέτα-φύλλου είναι ένας τέλειος συνδυασμός λιωμένης φέτας σε φωλιά από τραγανό φύλλο, με μέλι και σουσάμι. Ιδανικό για ορεκτικό και μπουφέ.

Φέτα και φύλλο μαζί με μέλι είναι ο καλύτερος συνδυασμός! Εδώ προτείνουμε αντί για την συνηθισμένη συνταγή που η φέτα είναι τυλιγμένη με φύλλο, φτιάχνουμε μικρές μπουκιές όπου το φύλλο κρούστας μπαίνει σε μικρές θήκες μαζί με λίγη φέτα και απλά το ψήνουμε. Αφού το βγάλουμε, ρίχνουμε λίγο μέλι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και είναι έτοιμο.

Το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο είναι γευστικό, αλλά είναι και ένα εντυπωσιακό ορεκτικό. Εκτός όμως από την γεύση και την εμφάνιση, μου αρέσει να φτιάχνω αυτό το ορεκτικό γιατί χρειάζεσαι μόνο πέντε υλικά και έχει και σχετικά λίγες θερμίδες: μόνο 45 kcal το ένα.

Τραγανές Μπουκιές με Φέτα και Φύλλο

Αυτές οι μπουκιές φέτα-φύλλου είναι ένας τέλειος συνδυασμός λιωμένης φέτας σε φωλιά από τραγανό φύλλο, με μέλι και σουσάμι.
Μερίδες: 12 κομμάτια
Calories: 45kcal

Υλικά

  • 2 φύλλα κρούστας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 170 γρ. φέτα
  • Μέλι
  • 3 κ.γ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C
  • Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας το αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω αλείφοντας και αυτό με ελαιόλαδο
  • Διπλώνουμε στη μέση
  • Κόβουμε το φύλλο σε 12 τετραγωνάκια περίπου 7 Χ 7 εκ. (Δες φωτογραφίες από κάτω)
  • Παίρνουμε μία θήκη για μίνι μάφιν και αλείφουμε με λάδι
  • Βάζουμε το κάθε φύλλο σε κάθε θήκη.
  • Κόβουμε την φέτα σε κύβους, και βάζουμε από ένα κομμάτι σε κάθε θήκη
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά
  • Στο μεταξύ καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα μικρό τηγανάκι για 1-2 λεπτά
  • Βγάζουμε από το φούρνο περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι

Notes

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.