| |

6 Λόγοι Που Δεν Αδυνατίζεις – Μέρος Πρώτο

Ακολουθείς όλους τους κανόνες που έχεις διαβάσει για να χάσεις βάρος και δεν χάνεις; Υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Μάθε τους λόγους που δεν αδυνατίζεις και τι πρέπει να κάνεις.

1. Τρως Υγιεινά

Δεν χάνεις βάρος ενώ τρως υγιεινά; Το υγιεινό μπορεί να σημαίνει 2 πράγματα: 1. Τρως τρόφιμα που προωθούνται ως υγιεινά τα οποία όμως είναι αρκετά επεξεργασμένα. Για παράδειγμα, έτοιμα δημητριακά, μπάρες, κράκερ. Δεν βοηθούν στο αδυνάτισμα ακόμα και αν αναφέρουν ότι είναι ολικής αλέσεως η χωρίς ζάχαρη. Οι έρευνες μας δείχνουν ότι τα υπερ-επεξεργασμένα προϊόντα σχετίζονται με την παχυσαρκία. 2. Η άλλη έννοια του «τρώω υγιεινά» είναι ότι πράγματι σταματάς να τρως επεξεργασμένα προϊόντα και τρως μαγειρευτά, σπιτικά φαγητά. Ωστόσο ακόμα και το πιο υγιεινό πιάτο που θα φτιάξεις αν καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεσαι, δεν θα χάσεις βάρος. Δώσε λοιπόν προσοχή και στις μερίδες και στις ποσότητες, αλλά και στην ποιότητα.

2. Γυμνάζεσαι

Έχεις αρχίσει να γυμνάζεσαι εντατικά και αντί να βλέπεις το βάρος σου να πέφτει, ανεβαίνει. Το σώμα μας δίνει ενέργεια στους μυς μετατρέποντας το γλυκογόνο σε γλυκόζη. Όταν ξεκινάς τακτική άσκηση, το σώμα σας αποθηκεύει περισσότερο γλυκογόνο και μαζί με αυτό και νερό. Το καλό είναι ότι μετά από μερικές εβδομάδες αυτό το φαινόμενο σταματά και λογικά θα δεις την απώλεια που περιμένεις.

3. Το Σώμα δεν θέλει να αλλάξει

Πολλές φορές κάνεις τα πάντα, αλλά η ζυγαριά έχει κολλήσει. Τι συμβαίνει εδώ; Ο οργανισμός αντιστέκεται, οπότε στην περίπτωση αυτή αλλάζουμε λίγο τον τρόπο διατροφής μας, αλλάζουμε και την άσκηση. Για παράδειγμα, μπορούμε να καταναλώνουμε περισσότερη πρωτεΐνη, μπορούμε να αλλάξουμε τις ώρες που τρώμε, ενώ με την άσκηση μπορούμε να δοκιμάσουμε διαφορετικές μορφές που να γυμνάζουν διαφορετικούς μυς.
Πρέπει να παίξουμε λίγο και με τη διατροφή μας και με την άσκηση για να δούμε τι είναι αποτελεσματικό για εμάς.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.