|

Μους Τσιζκέικ με Γιαούρτι και Ανθότυρο με Βάση Φυστίκι Αιγίνης

ΤσιζκεικΆλλη αγαπημένη συνταγή τσιζκέικ. Αυτό το γλυκό εκτός του ότι είναι πανεύκολο, δεν απαιτεί ψήσιμο, δεν περιέχει αυγά, έχει και σαφώς λιγότερα λιπαρά αλλά και λιγότερος επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Η βάση δεν φτιάχνεται με τα γνωστά μπισκότα, αλλά με φιστίκι Αιγίνης, ξερό σύκο και λίγη κανέλα. Σερβίρεται σε ποτήρι.

Υλικά για τη μους

  • 450 γραμμάρια ανθότυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 450 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2-3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρούστα

  • 4-5 κουταλιές σούπας φυστίκια Αιγίνης (ανάλατα)
  • 2 – 3 αποξηραμένα σύκα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

Οδηγίες
1. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε τα φυστίκια, την κανέλα, τα σύκα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα.

2. Πάρτε 8 ποτήρια (εγώ χρησιμοποίησα αυτά τα μικρά ποτήρια μαρτίνι, αλλά τα ποτήρια με επίπεδη βάση μπορεί να είναι καλύτερα για την κρούστα) και πιέστε την κρούστα στη βάση.

3. Τώρα στο μπλέντερ ανακατεύουμε το τυρί, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 5 λεπτά.

4. Μοιράζεις το μείγμα στα ποτήρια, θα είναι λίγο υγρό.

5. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

6. Σερβίρετε με μερικά φρέσκα φρούτα.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.