Έχεις ντομάτες; Δοκίμασε αυτές τις 3 εύκολες καλοκαιρινές συνταγές.
Η ντομάτα είναι παρόν σε πολλά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας. Έχει ελάχιστες θερμίδες, πλούσια σε βιταμίνη C και στο λυκοπένιο (ουσία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση). Πέρα από τα κοκκινιστά, λαδερά και την χωριάτικη δοκίμασε την και αλλιώς.
1. Mακαρονάδα με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Σε ένα μπολ βάζεις ½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες, 6 λιωμένες σκελίδες σκόρδου, βασιλικό, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. ανακατεύεις σκεπάζεις και το αφήνεις για 3 ώρες. Βράζεις τα ζυμαρικά που θες και σερβίρεις με τη σάλτσα.
2. Γεμιστά ντοματάκια
Ανακατεύεις σε ένα μπολ λίγο ανθότυρο, τυρί Φιλαδέλφειας και λίγη τριμμένη φέτα. Πρόσθεσε λίγο ελαιόλαδο, φρέσκο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Λιώσε με ένα πιρούνι και ανακάτεψε ώστε να γίνει λεία κρέμα. Κόψε μια λεπτή φέτα από πάνω από κάθε ντοματάκι. Άδειασε το εσωτερικό και γέμισε με το μείγμα. Προτίμησε λίγο πιο μεγάλα ντοματάκια.
3. Σάντουιτς ντομάτας
Σε ένα μπολ ανακατεύεις 1 κουταλιά γλυκού χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι +1 κουταλιά γλυκού μαγιονέζα, αλάτι και, πιπέρι. Αλείβεις το μείγμα μαγιονέζας σε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και βάζεις και 2-3 φέτες ντομάτα, σκεπάζεις με άλλη μια φέτα ψωμί.