Τοστ με Φέτα και Σπανάκι
Ένα πεντανόστιμο τοστ, πιο υγιεινό από τα συνηθισμένα με τραγανό ολικής αλέσεως ψωμί μαζί με λιωμένη φέτα και μπόλικο σπανάκι.
Το σπανάκι και η φέτα είναι αγαπημένος συνδυασμός για εμάς εδώ στην Ελλάδα. Αγαπάμε την φέτα αγαπάμε και το σπανάκι και συχνά τα τρώμε μαζί. Όπως στην αγαπημένη μας σπανακόπιτα αλλά και το σπανακόρυζο που το συνδυάζουμε με φέτα.
Με αυτό το τοστ λαμβάνετε αρκετή ποσότητα σπανακιού ισάξια με μια μερίδα λαχανικών, όχι απλά κάποια φύλλα. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων στον εγκέφαλο. Επιπλέον το ολικής αλέσεως ψωμί προσφέρει φυτικές ίνες και επιβραδύνει την αύξηση του σακχάρου.
Για αυτή την απλή συνταγή θα χρειαστείτε υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας.
Τοστ με Φέτα και Σπανάκι
Υλικά
- 100-120 γρ κατεψυγμένο σπανάκι
- 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Λίγο χοντρό αλάτι
- Λίγο άνηθο
- 2 μεγάλες φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
- 60-90 γρ φέτα
Εκτέλεση
- Κόβουμε την φέτα σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, και λίγο άνηθο.
- Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά.
- Αλείβουμε το ψωμί με ελαιόλαδο
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ψωμί στο τηγάνι απλώνοντας την μισή φέτα, μετά απλώνουμε το σπανάκι και μετά προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί.
- Καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμί, σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε για 3- 4 λεπτά , μετά γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Το τοστ είναι έτοιμο και το σερβίρουμε ζεστό