|

Πρωτότυπες Συνταγές με Καρότα

Τα καρότα συνήθως τα σερβίρουμε σε συνδυασμό με άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα με φασολάκια και αρακά η τριμμένα σε σαλάτα. Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές:

Καρότα μελωμένα
Κόβεις το καρότο σε φέτες, βράζεις σε κατσαρόλα η σε ατμομάγειρα. Αδείαζεις το νερό από το κατσαρολάκι και προσθέτεις λίγο λάδι και λίγο μέλι και τα καρότα, και ζεσταίνεις μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Καρότα ψητά στο φούρνο
Κόβεις τα καρότα σε μπαστουνάκια, τα βάζεις σε ένα μπολ, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνεις στους 220 βαθμούς Κελσίου για 30 έως 40 λεπτά.

Μην ξεχνάς ότι λίγο λίπος κάνει καλό. Έρευνες έδειξαν ότι απορροφάμε περισσότερες βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες με την παρουσία λίπους.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.