|

5 μυστικά για να διαλέξεις καφέ χωρίς τύψεις

cappuccinoΚάποτε είχαμε μόνο δυο επιλογές όταν πηγαίναμε καφέ: η ελληνικό, η φραπέ. Αργότερα εμφανίστηκε ο γνωστός «φρέντο», και σήμερα έχουμε δεκάδες επιλογές σε ότι έχει να κάνει με καφέ.

Είναι όμως καφές η ένα ολόκληρο γεύμα; Μπορεί να πιστεύευουμε ότι ένας καφές δεν μετράει σαν γεύμα, αλλά το πιο πιθανό είναι να καταναλώνεις αρκετές θερμίδες χωρίς να το γνωρίζεις. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Journal Of The Academy of Nutrition and Dietetics, τα μη-αλκοολικά ροφήματα (καφεδες, αναψυκτικά, χυμοί κτλ.) αποτελούν το ¼ των συνολικών θερμίδων που καταναλώνει κανείς και το 50% ζάχαρης. Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση αφού άνετα μπορούμε να επιβαρυνθούμε με 500 θερμίδες μόνο από ένα καφέ.

1. Μάθε τι πίνεις: Γενικά ροφήματα που έχουν βάση καφέ με γάλα είναι το λάτε και ο καπουτσίνο ενώ το εσπρεσο είναι σκέτος καφές. Ότι έχει τη λέξη μόκα φουντούκι περιέχουν επίσης σιρόπια.

2. Ζήτησε να στο φτίαξουν με άπαχο γάλα. Γλιτώνεις θερμίδες αλλά το άπαχο γάλα κάνει και περισσότερο αφρό.

3. Ξέχνα τη σαντιγί. Θα σε επιβαρύνει με 80-120 θερμίδες επιπλέον και 7 γραμμάρια «κακού» λίπους.

4. Η ζάχαρη και τα σιρόπια περιέχουν επιπλέον θερμίδες: περίπου 15 θερμίδες το πακετάκι ζάχαρη, και 70 θερμίδες η κάθε δόση σιροπιού. Αν δεν αντέχεις να το πίνεις σκέτο δώσε προσοχή στη ποσότητα ζάχαρης ενώ αν παραγγείλεις ρόφημα με σιρόπι, μην προσθέσεις ζάχαρη.

5. Μην ξεχνάς ένας καφές με βάση το γάλα μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή αφού σου προσφέρει περίπου 150 mg ασβέστιο καλύπτοντας το 20% των ημερησίων αναγκών σου.περιέχει σιρόπι σοκολάτας. Επιπλέον ροφήματα με γεύση όπως καραμέλα η

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.