Εύκολη Σαλάτα με Ρεβίθια και Τόνο
Εύκολη σαλάτα με ρεβίθια και τόνο που φτιάχνεται σε μόλις 5 λεπτά! Ένα γρήγορο, γεμάτο πρωτεΐνη και χορταστικό γεύμα με ρεβίθια, τόνος, ελιές και λεμόνι.

Τις πλούσιες σαλάτες τις προτιμώ, ειδικά τους ζεστούς μήνες. Όταν έχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, γίνονται ακόμα πιο χορταστικές και θρεπτικές. Αυτή η εύκολη σαλάτα με ρεβίθια και τόνο είναι ιδανική για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο ή διάθεση να μαγειρέψεις, αλλά θες κάτι υγιεινό και νόστιμο.
Για τη συνταγή αυτή χρησιμοποιώ κονσέρβα ρεβιθιών και τόνο. Τα ρεβίθια και ο τόνος είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ενώ προθέτω ελιές Καλαμών, κάπαρη, ψιλοκομμένο αγγούρι και σέλερι για ακόμα περισσότερη γεύση. Στο τέλος προσθέτω εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, πασπαλίζω με ρίγανη που είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά και στύβω και λίγο φρέσκο λεμόνι.
Αυτή η σαλάτα είναι τέλεια για μεσημεριανό. Δεν έχει μαγιονέζα, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να φυλάσσεται συνεχώς στο ψυγείο και κρατάει φρέσκια για 3-4 μέρες.
Εύκολη Σαλάτα με Ρεβίθια και Τόνο: Η Γνώμη της Διαιτολόγου

Η σαλάτα αυτή είναι γεμάτη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, που σε κρατάνε χορτάτη και βοηθούν την πέψη. Ο συνδυασμός ρεβιθιών, τόνου και ελαιόλαδου προσφέρει καλά λιπαρά για την καρδιά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, με περίπου 45 γραμμάρια πρωτεΐνης. Οι ελιές και η κάπαρη προσθέτουν ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά και σχεδόν καθόλου κορεσμένα λιπαρά, σε αντίθεση με τις κλασικές σαλάτες τόνου με μαγιονέζα. Είναι ένα θρεπτικό, εύκολο και νόστιμο πιάτο.
Υλικά για την Εύκολη Σαλάτα με Ρεβίθια και Τόνο

- Ρεβίθια: Προτιμήστε κονσέρβα και ξεπλύνετε τα ή βράστε από ξερά για καλύτερη υφή.
- Τόνος: σε νερό.
- Ελιές Καλαμών: Χωρίς κουκούτσι, για να τις κόβετε πιο εύκολα.
- Κάπαρη: Ξεπλύνετε καλά για να φύγει η υπερβολική αλμύρα.
- Αγγούρι: Επιλέξτε ένα τραγανό και χωρίς σπόρους.
- Σέλερι: Φρέσκα, τραγανά κοτσάνια για ωραία υφή.
- Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο: ¨όχι απλό ελαιόλαδο που δεν έχει τα αντιοξειδωτικά
- Ξίδι βαλσάμικο: Παλαιωμένο για μια ελαφρώς γλυκιά νότα.
- Ξηρή ρίγανη: Βιολογική και αρωματική, γεμάτη αντιοξειδωτικά.
- Χυμός λεμονιού: Πάντα φρέσκος
Πώς να φτιάξεις τη σαλάτα

- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τα ρεβίθια, τις ελιές Καλαμών (κομμένες), την κάπαρη, το ψιλοκομμένο αγγούρι, το σέλερι κομμένο σε φέτες και τον τόνο.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακάτεψε 1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο ξίδι με 1 κουταλιά της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
- Ρίξε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και ανακάτεψε καλά.
- Πριν τη σερβίρεις, στύψε λίγο λεμόνι και πασπάλισε με ξηρή ρίγανη.

Εύκολη Σαλάτα με Ρεβίθια και Τόνο
Υλικά
- ½ φλ. ρεβίθια κονσέρβα ή μαγειρεμένα
- 100 γρ. τόνος σε κονσέρβα σε νερό
- 1 κ.σ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλερι κομμένο σε φέτες
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπαλσάμικο ξίδι
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- Χυμός από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτεις τα ρεβίθια, τις ελιές Καλαμών, την κάπαρη, το ψιλοκομμένο αγγουράκι, το κομμένο σέλερι και τον τόνο και ανακατεύεις
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το ξίδι με το ελαιόλαδο.
- Ρίξε το ντρέσινγκ πάνω στη σαλάτα και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού πριν το σερβίρισμα και πασπάλισε με αποξηραμένη ρίγανη.