|

Φαγητό στο γραφείο με ασφάλεια

orange-287179_640Σήμερα  τρώμε τα περισσότερα γεύματα έξω από το σπίτι: Γραφείο, σχολή, εστιατόρια. Έχουμε μάθει να κάνουμε πιο υγιεινές επιλογές, τι γίνεται όμως με την ασφάλεια;

Ο ελάχιστος χρόνος που έχουμε, μας κάνει να ξεχνάμε τελείως το θέμα ασφάλειας και καθαριότητας όταν τρώμε στο πόδι. Υπάρχουν όμως απλοί κανόνες υγιεινής.

1. Πρόλαβε τα μικρόβια πριν εισβάλουν στο φαγητό σου καθαρίζοντας την επιφάνεια του γραφείου με αντιβακτηριακά μαντηλάκια η με υγρό καθαρισμού (μπορείς να το αποθηκεύεις σε ένα συρτάρι).

2. Πλύνε τα χέρια σου πριν φας. Ναι ακούγεται απλό και αυτονόητο, ωστόσο πολλοί από μας δεν το κάνουμε. Το πλύσιμο χεριών είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τροφικές δηλητηριάσεις. Τα μικρόβια και βακτήρια που μεταφέρονται από τα χέρια σου στη τροφή που τρως, στο στόμα είναι αιτία πολλών γαστρεντερικών ενοχλήσεων. Το σωστό πλύσιμο των χεριών δεν είναι απλά ένα γρήγορο ξέπλυμα με νερό. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πλένεις τα χέρια κάτω από ζεστό νερό με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα.

3. Αν τρως στο δρόμο, και δεν έχεις τη δυνατότητα να πλύνεις τα χέρια σου σε βρύση, χρησιμοποίησε τα μαντηλάκια για τα χέρια σου πριν φας, το ίδιο ισχύει και μετά το γυμναστήριο.

4. Όταν μοιράζεσαι φαγητό με συναδέλφους, βεβαιώσου ότι φαγητά όπως πίτσα, σάντουιτς και σαλάτες δεν μένουν έξω πάνω από 2-3 ώρες, αφού μετά βρίσκονται σε μια θερμοκρασία όπου τα μικρόβια πολλαπλασιάζοντας γρήγορα.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.