Skip to content
Skip to content

  • HOME
  • ABOUT
  • COOK
  • NUTRITION
  • KITCHEN
  • CONTACT
  • OPINION
  • NEWS-EVENTS
Home » BLOG » Τι είναι η Ζελατίνη; Να τη τρώμε;

Τι είναι η Ζελατίνη; Να τη τρώμε;

Greek Diet29/09/201601/10/2017

ζελεδακιαΗ ζελατίνη παράγεται κυρίως από το κολλαγόνο που βρίσκεται στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Για να παραχθεί η ζελατίνη βράζονται τα οστά και το δέρμα ζώων με νερό. Το μεγαλύτερο μέρος της ζελατίνης προέρχεται από το δέρμα χοίρων και βοδινών, ενώ μικρότερο ποσοστό προέρχεται από τα οστά των ζώων. Το βρίσκουμε σε συνηθισμένα επιδόρπια ζελέ, σε γιαούρτια επιδόρπια, κρέμες, καραμέλες, κέικ, παγωτά κτλ. αφού χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο. Η διατροφική αξία είναι μικρή, είναι πηγή πρωτεΐνης, ωστόσο η πρωτεΐνη αυτή είναι χαμηλής βιολογικής αξίας γιατί περιέχει ελάχιστα από τα απαραίτητα αμινοξέα. Υπάρχουν υποκατάστατα όπως το άγαρ άγαρ (agar agar) το οποίο παράγεται απο φύκια και χρησιμοποιείται στη ασιατική κουζίνα και η πηκτίνη.

ΖΕΛΑΤΙΝΗ, ΖΕΛΕ

Post navigation

Previous: Πανεύκολα Υγιεινά Γεμιστά Μανιτάρια με Φέτα και Μυρωδικά
Next: Υγιεινά Μάφιν Μήλου, Μπανάνας και Καρότου

Related Posts

3 Παραπλανητικές “Υγιεινές” Τροφές Που Πρέπει να Αποφεύγεις

24/11/202224/11/2022 Έλενα Παραβάντη RD

Λιγότερο Άγχος με τις Κατάλληλες Τροφές

01/10/201713/09/2018 Έλενα Παραβάντη RD

Συνδυασμοί Τροφίμων Που Σου Κάνουν Καλό

01/10/201724/11/2022 Greek Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2022 All Rights Reserved Elena Paravantes | Theme: BlockWP by Candid Themes.