|

3 Συμβουλές για Ακίνδυνες Σαλάτες

Η κατανάλωση λαχανικών και μαζί οι σαλάτες μπορεί να σε κάνει ζήσεις περισσότερο σύμφωνα α με νέα έρευνα, εκτός αν έχεις να κάνεις με βακτήρια και μικρόβια. Τα μαρούλια και γενικά τα φυλλώδη λαχανικά μπορεί να είναι πηγή βακτηρίων. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο μεγαλώνει ένα μαρούλι, τοποθετείται χώμα ανάμεσα σε κάθε στρώση φύλλων. Αν το χώμα αυτό περιέχει βακτήρια που νερό που περιέχει λίπασμα από κοπριά, τότε αυτό δημιουργεί πρόβλημα.

Για να αποφύγεις δυσάρεστα –. Ακολούθησε αυτή τη στρατηγική.

1. Ημερομηνία

Αν αγοράζεις σαλάτα που είναι ήδη πακεταρισμένη, κοίτα την ημερομηνία, αγόρασε αυτή με την πιο πρόσφατη ημερομηνία και κατά προτίμηση τοπικό προϊόν. Το πιο φρέσκο προϊόν έχει λιγότερες πιθανότητες να έχει υποστεί αλλαγές στη θερμοκρασία που μπορεί να οδηγήσει στη ανάπτυξη βακτηρίων.

2. Πλύνε τα

Δεν φτάνει απλά να τα πλύνεις με νερό. Δοκίμασε αυτή τη μέθοδο:

  • Γέμισε ένα μεγάλο μπολ η κατσαρόλα με κρύο νερό και πρόσθεσε 1 κουταλιά σούπας άσπρο ξύδι. Το οξύ θα βοηθήσει στη διάλυση των ακαθαρσιών. Βαλε μέσα τα σαλατικά
  • Ανακάτεψε το νερό με το χέρι σου και άσε το χώμα να παει στο πάτο. Αν το νερό συνεχίζει να φαίνεται βρώμικο, επανάλαβε τη διαδικασία.
  • Βγάλε τα σαλατικά από το μπολ. Μην αδειάζεις όλο το μπολ σε ένα στραγγιστήρι, θα ξανάανακατέψεις το χώμα με τη σαλάτα, βγαλτα ένα ένα και ξέπλυνε το κάθε φύλο χωριστά.

3. Καθάρισε πριν ξεφλουδίζεις.

Πριν καθαρίσεις καρώτα, αγγούρια και πατάτες , πρέπει να τα τρίψεις πριν, αλλιώς μπορεί να μεταφέρεις το χώμα στο εσωτερικό του λαχανικού.

Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.