Skip to content
Skip to content

  • HOME
  • ABOUT
  • COOK
  • NUTRITION
  • KITCHEN
  • CONTACT
  • OPINION
  • NEWS-EVENTS
Home » BLOG » Σπιτική Φρέσκια Μεξικάνικη Σάλσα

Σπιτική Φρέσκια Μεξικάνικη Σάλσα

Greek Diet08/01/201201/10/2017
Οι σάλτσες (σάλσες) που χρησιμοποιούν οι Μεξικάνοι στη κουζίνα τους είναι ιδιαίτερα υγιεινές γιατί στην ουσία αποτελούνται μόνο από λαχανικά και μπαχαρικά. Το κύριο συστατικό η ντομάτα, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και την ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένιο. Μην αγοράζεις από τις έτοιμες φτιάξε την δικιά σου με αυτή την εύκολη συνταγή. Όταν την φτιάχνω δεν την χρησιμοποιώ μόνο σαν ντίπ, αλλά και για σος σε Μεξικάνικου τύπου σαλάτα (συνταγή σε άλλη ανάρτηση) σε σάντουιτς και με φασόλια.
Υλικά
  • 4 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κολίανδρο (αν δεν έχεις χρησιμοποίησε μαϊντανό)
  • 1-2 καυτές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. χυμό λαϊμ
  • 1 κ.γ αλάτι
Τα ανακατεύεις όλα σε ένα μπολ, το αφήνεις για μια ώρα πριν το σερβίρεις. Αν θες να είναι πιο πολύ σαν σάλτσα μπορείς να βάλεις το μείγμα στο μίξερ. 
ΝΤΙΠ, ΣΑΛΣΑ

Post navigation

Previous: Γρήγορη Σάλτσα Πέστο
Next: Ντιπ Γιαουρτιού με Πράσινο Τσάι

Related Posts

Πράσινη Σαλάτα με Φακές, Αχλάδι και Καρύδια

09/01/201701/10/2017 Greek Diet

Υγιεινά Μάφιν Μήλου, Μπανάνας και Καρότου

04/10/201624/11/2022 Greek Diet

Πανεύκολα Υγιεινά Γεμιστά Μανιτάρια με Φέτα και Μυρωδικά

26/09/201601/10/2017 Greek Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2022 All Rights Reserved Elena Paravantes | Theme: BlockWP by Candid Themes.