Skip to content
Skip to content

  • HOME
  • ABOUT
  • COOK
  • NUTRITION
  • KITCHEN
  • CONTACT
  • OPINION
  • NEWS-EVENTS
Home » BLOG » 3 Μυρωδικά που νοστιμεύουν και κάνουν καλό: Ρίγανη, Δυόσμος και Δεντρολίβανο.

3 Μυρωδικά που νοστιμεύουν και κάνουν καλό: Ρίγανη, Δυόσμος και Δεντρολίβανο.

Greek Diet17/01/201224/11/2022

Τα 3 αυτά μυρωδικά ανήκουν στην ομάδα της μέντας και περιέχουν την ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία το ροσμαρινικό οξύ. Το δεντρολίβανο και η ρίγανη εμποδίζουν την δημιουργία  ετεροκυκλικών αμινών ουσίες που παρουσιάζονται στα ψημένα κρέατα και συσχετίζονται με καρκίνο. Τρίβοντας το κρέας με ρίγανη και δεντρολίβανο πριν το ψήσεις έχεις προστατευτική δράση. Επιπλέον και τα τρία προστατεύουν από καρκίνο και επιβραδύνουν την ανάπτυξη μικροβίων στα φαγητά. Τέλος μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των βακτηρίων που προκαλούν έλκος. Πρόσθεσε τα σε σαλάτες, σάλτσες, λαχανικά, κρέας, ψάρια και μαρινάδες.

Post navigation

Previous: Σολομός στο Φούρνο με Σάλτσα Ντομάτας
Next: Πρωτότυπες Συνταγές με Καρότα

Related Posts

3 Παραπλανητικές “Υγιεινές” Τροφές Που Πρέπει να Αποφεύγεις

24/11/202224/11/2022 Έλενα Παραβάντη RD

Λιγότερο Άγχος με τις Κατάλληλες Τροφές

01/10/201713/09/2018 Έλενα Παραβάντη RD

Συνδυασμοί Τροφίμων Που Σου Κάνουν Καλό

01/10/201724/11/2022 Greek Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2022 All Rights Reserved Elena Paravantes | Theme: BlockWP by Candid Themes.