9 Λόγοι Που Πρέπει να Σταματήσεις την Αποτοξίνωση και Άλλες Ανόητες Δίαιτες

Πλησιάζει το καλοκαίρι και κάνουν την εμφάνιση τους τα άρθρα στις lifestyle ιστοσελίδες και περιοδικά με την καλύτερη αποτοξίνωση που θα σε βοηθήσει να χάσεις όλα τα κιλά που θες, που θα σου φτάιξει την επιδερμίδα, που θα σου δώσει ενέργεια και τόσα άλλα. Διάφοροι “ειδικοί” εμφανίζονται στη τηλεόραση και δίνουν τις συμβουλές τους με τόση σιγουριά για αυτές τις θαυματουργές δίαιτες που τελικά απλά θα σου φανούν άχρηστες. Γιατί;

1. Γιατί δεν πήρες τόσα κιλά όσο νόμιζες. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Ταφτς δείχνει ότι ο μέσος όρος κιλων που παίρνουμε στις γιορτές είναι 1/2 κιλό.

2. Γιατί η αποτοξίνωση δεν είναι απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

3. Γιατί το σώμα μας είναι άριστα εξοπλισμένο με όργανα όπως το συκώτι, τα νεφρά και το ανοσοποιητικό σύστημα τα οποία δουλεύουν για να ξεφορτωθούν τις τοξίνες χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε εξαντλητικές αποτοξινώσεις.

4. Γιατί όταν λαμβάνεις λιγότερες θερμίδες απ’ ότι χρειάζεσαι, το σώμα σου νομίζει ότι λιμοκτονεί και προσαρμόζει τον μεταβολισμό του ανάλογα, δηλαδή τον επιβραδύνει.

5. Γιατί όταν ξαναρχίζεις να τρως κανονικά , ο μεταβολισμός δεν ξαναπροσαρμόζεται και τότε χρειάζεσαι ακόμα λιγότερες θερμίδες από πριν, γνωστό και ως σύνδρομο yo- yo.

6. Γιατί δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

7. Γιατί η γνωστή σούπα αποτοξίνωσης που σου έδωσε η φιλενάδα σου από την τηλεπαρουσιάστρια θα σε κάνει απλά να σιχαθείς το λάχανο.

8. Γιατί η απώλεια βάρους που ίσως παρατηρήσεις είναι απλά απώλεια υγρών και μετά την “αποτοξίνωση” θα τα ξαναπάρεις αμέσως.

9. Γιατί ο ιατρικός όρος “αποτοξίνωση” σημαίνει θεραπεία για επικίνδυνα επίπεδα ναρκωτικών, το αλκοόλ, ή δηλητηρίου και όχι δίαιτα που θα ξεφορτωθεί τις θερμίδες από τα παραπάνω μελομακάρονα που έφαγε.

Όσο και να θέλουμε τις γρήγορες και μοδάτες λύσεις, η επιστήμη και η εμπειρία μου δείχνει ότι ο πιο ρεαλιστικός και αποτελεσματικός τρόπος για να χάσουμε τα περιττά κιλά μας, να βελτιώσουμε την εικόνα μας και την υγεία μας είναι να περιορίσουμε το φαγητό που τρώμε και να τρώμε τις κατάλληλες τροφές. Περισσότερα στην επόμενη ανάρτηση.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.